Admin Admin
Mesaj Sayısı : 426 Yaş : 61 Kayıt tarihi : 03/12/08
| Konu: ÇİĞBÖREK Ptsi Ara. 29, 2008 12:21 am | |
| ÇİĞBÖREK
Malzemeler 500 gr. dana kıyması 1-2 baş rendelenmiş kuru soğan 1 çay bardağı su 2 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber
Hamur için 5 su bardağı buğday unu 1 yumurta 2 bardak su 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Hamur malzemesi bir kap içinde iyice karıştırılıp, kıvamını bulunca, üzerine bir bez örtülerek birkaç saat dinlendirilir. Küçük parçalar alınarak, oklava ile 10-11 cm çapında, yaklaşık 1mm. İncelikte açılır.
İyice karıştırılmış iç malzemesinden 1-2 yemek kaşığı, açılan hamurun yarısına, kenarlara 2 cm. kalıncaya kadar yayılır. Diğer yarı kapatılır. Kenarlar hafifçe bastırılarak rulo kesici yada bir tabak ile düzgünce kesilir.
Derin bir kap içinde, harlı ateşte kızdırılmış yağ içine atılarak, gevrek ve hafif kızarmış renk alıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika), her iki tarafı pişirilir. | |
|