SILAM~FM PAYLASIM PLATFORMU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SILAM~FM PAYLASIM PLATFORMU

HAYATA DAIR HERSEY BURDA....
 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En iyi yollayıcılar
Admin (426)
Dolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_lcapDolma ve Zeytin Yağlılar I_voting_barDolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_rcap 
ADMiN~GÜL (343)
Dolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_lcapDolma ve Zeytin Yağlılar I_voting_barDolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_rcap 
((~duygu~)) (313)
Dolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_lcapDolma ve Zeytin Yağlılar I_voting_barDolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_rcap 
ßy-ßøZKµ®T70™ (223)
Dolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_lcapDolma ve Zeytin Yağlılar I_voting_barDolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_rcap 
ankaralibay (208)
Dolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_lcapDolma ve Zeytin Yağlılar I_voting_barDolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_rcap 
~~sule~~ (178)
Dolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_lcapDolma ve Zeytin Yağlılar I_voting_barDolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_rcap 
~sevgi~buketi~ (120)
Dolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_lcapDolma ve Zeytin Yağlılar I_voting_barDolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_rcap 
hülya (68)
Dolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_lcapDolma ve Zeytin Yağlılar I_voting_barDolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_rcap 
@spot (67)
Dolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_lcapDolma ve Zeytin Yağlılar I_voting_barDolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_rcap 
Club.N8 (66)
Dolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_lcapDolma ve Zeytin Yağlılar I_voting_barDolma ve Zeytin Yağlılar I_vote_rcap 
En son konular
» Ben Seni Sevdimmi ?
Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimeÇarş. Tem. 02, 2014 2:48 am tarafından sonsuzask

» ..........................
Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimeÇarş. Nis. 14, 2010 5:13 am tarafından Admin

» DUYURU........
Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimePaz Şub. 07, 2010 4:45 pm tarafından Admin

» ADMIN GÜLÜN DOGUM GÜNÜ VE SİLAMFM MİN 3.CÜ YILINI KUTLADIK.....
Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimePerş. Ocak 21, 2010 1:50 pm tarafından Admin

» NEŞE MİZİN DOGUM GÜNÜNÜ KUTLADIK.....
Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimePerş. Ocak 21, 2010 1:45 pm tarafından Admin

» Ayrılık...
Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimePaz Ara. 20, 2009 5:38 pm tarafından ßy-ßøZKµ®T70™

» Şehitler Ölmez...Vatan Bölünmez...
Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimePaz Ara. 20, 2009 5:36 pm tarafından ßy-ßøZKµ®T70™

» ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ....
Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimePtsi Ara. 14, 2009 3:33 am tarafından Admin

» ekonomı alanında yapılan devrimler
Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimePaz Ara. 13, 2009 11:11 am tarafından ((canercan))

» SÜPER:)))))
Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimePaz Ara. 13, 2009 11:08 am tarafından ((canercan))

FORUM BiLGiLERi
Mart 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
TakvimTakvim
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 70 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: sonsuzask

Kullanıcılarımız toplam 2317 mesaj attılar bunda 1006 konu

 

 Dolma ve Zeytin Yağlılar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@spot
yeni üye
yeni üye
@spot


Mesaj Sayısı : 67
Yaş : 56
Kayıt tarihi : 08/01/09

Dolma ve Zeytin Yağlılar Empty
MesajKonu: Dolma ve Zeytin Yağlılar   Dolma ve Zeytin Yağlılar Icon_minitimeÇarş. Ocak 14, 2009 2:04 am

Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler :
6 büyük enginar
18 adet arpacık soğanı
3 adet büyük patates
1 orta boy kereviz kökü
3 adet küçük havuç
1/4 bardak zeytinyağı
1/2 limon suyu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Hazırlanışı :
Bir büyükçe tencereye 10 bardak su, un ve limonun suyunu koyup iyice karıştırın. Sonra bu unlu ve limonlu suya, soyulmuş arpacık soğanlarını, soyulmuş ve dörde bölünmüş sarı patatesleri, siyah kabuğu derince kesilmiş ve yine dörde bölünmüş kerevizi, kazınmış ve ikiye bölünmüş havuçları koyun. Enginarların yapraklarını teker teker kopartıp alt orta kısmından keserek içinin tüylü kısmını alın ve enginarlar kart ise üst ve yanlarından elma soyar gibi soyun ve hemen un ve limon karışımı bulunan suya atın.
Enginarları sudan çıkararak, orta büyüklükte bir tencereye yan yana döşeyip etraflarına da diğer sebzeleri yerleştirin. Sonra bunlara, zeytinyağı, toz şeker, 1/2 limonun suyu, tuz ile 5 bardak da enginarların içine atıldığı un ve limonlu sudan koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve enginarlar suyunu çekip yumuşak bir hal alıncaya kadar önce kuvvetlice sonra da orta ateşte olmak üzere yaklaşık bir birbuçuk saat pişirin ve ateşten alarak iyice soğuduktan sonra tabağa alıp servis yapın.









Zeytinyagli Yaprak Dolmasi
Malzemeler:
250 gr. salamura yaprak
1/2 su bardagi pirinc
500 gr. sogan (6 orta boy)
1 yemek kasigi kuru nane
1 tepeleme tatli kasigi tozseker
1 cay kasigi dolma bahari
1 cay kasigi tarcin
1 su bardagi zeytinyagi
3,5 bardak su (1 bardak icine- 2,5 bardak ustune)
1 tepeleme yemek kasigi fistik
1 tepeleme yemek kasigi kusuzumu
1/2 limon suyu
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
1- Pirinci ayiklayip yikayin. 2- Ince dogranmis sogan ve fistiklari yagla birlikte hafifce kavurun. Suzulmus pirinci katip 5 dakika daha karistirin. 1 bardak su, tuz ve seker katip kisik ateste suyunu cektirin. Yikanmis uzum, kiyilmis dereotu, maydanoz, nane, tarcin, bahar, limon suyu katip uzerine bir pecete ortun; 15 dakika kabarmasini saglayin. Sonra karistirin.
3- Yapraklarin tuzunu gidermek icin 3-4 dakika kaynar suda haslayin. Sap ve kalin damarlari cikartip iclerine dolma ici koyun, parmak uzunlugunda sarin. Bir kat yaprak dosenmis, dibi duz bir tencereye siralayin; 2,5 bardak su koyun, ustunu de yaprakla ortup kapagini kapatarak suyunu cekene kadar pisirin. Kabinda sogutup sonra servis tabagina alin; limon dilimleriyle susleyin.










Etli Asma Yapragi Dolmasi
Malzemeler:
½ kg orta yagli kiyma
3 corba kasigi pirinc
2 orta boy sogan
½ corba kasigi salca
250 gr. taze asma yapragi
8-10 dal maydanoz
1 tatli kasigi tuz
¼ cay kasigi karabiber
Ici icin:
½ kg. orta yagli kiyma
3 corba kasigi pirinc
2 orta boy sogan
3 orta boy domates (veya ½ corba kasigi salca)
8-10 dal maydanoz
1 tatli kasigi tuz
¼ cay kasigi karabiber
Yapilisi:
1) Tencereye 2 su bardagi su ve 1 cay kasigi tuz koyup kaynatiniz. Yapragi yikayip, tencereye koyarak hafif hararetli isida 5 dakika pisiriniz.
2)Ayri bir kapta, kiymayi derin bir kaba koyunuz. Icine ince kiyilmis sogan, maydanoz, pirinc, kabuklari cikartilip findik buyuklugunde dogranmis domates, tuz ve karabiber ilave edip karistiriniz. (Domates olmadigi zaman ½ corba kasigi salcayi bir cay bardagi su ile sulandirip katiniz.)
3) Yapragin sapini cikartip buyukleri ikiye ayiriniz. Tuylu kismi uste gelmek uzere masaya yayiniz. Hazirladiginiz icten uzunlamasina yeteri kadar koyup kenarlarini kapatarak sariniz.
4) Tencereye muntazam dizip suyunu uzerine dokunuz. Suyu az gelirse biraz daha ilave ederek hafif hararetli isida yarim saat pisiriniz.







Etli Biber Dolmasi
Malzemeler:
½ kg. dolmalik biber
300 gr. orta yagli kiyma
2 corba kasigi pirinc
2 orta boy sogan
3 orta boy domates
8-10 dal maydanoz
1 tatli kasigi tuz
¼ cay kasigi karabiber
Ici icin: ½ kg. orta yagli kiyma
3 corba kasigi pirinc
2 orta boy sogan
3 orta boy domates (veya ½ corba kasigi salca)
8-10 dal maydanoz
1 tatli kasigi tuz
¼ cay kasigi karabiber
Yapilisi:
1) Kiymayi derin bir kaba koyunuz. Icine ince kiyilmis sogan, maydanoz, pirinc, kabuklari cikartilip findik buyuklugunde dogranmis domates, tuz ve karabiber ilave edip karistiriniz. (Domates olmadigi zaman ½ corba kasigi salcayi bir cay bardagi su ile sulandirip katiniz.)
2) Biberleri yikayip sap kismini icine bastirarak cikartiniz. Cekirdeklerini bosaltip, icleri doldurunuz. Agzina domatesten kesilen kapaklari ortunuz.
3) Kapak kisimlari uste gelmek uzere tencereye yerlestiriniz. Biraz tuz ve karabiber serpip uzerine 2 su bardagi kaynar su dokunuz. Hafif hararetli isida 30-35 dakika pisiriniz.









Etli Kabak Dolmasi
Malzemeler:
5 orta boy kabak
250 gr. orta yagli kiyma
2 corba kasigi pirinc
2 orta boy sogan
½ limon
½ corba kasigi salca
½ corba kasigi kuru nane
8-10 dal maydanoz
Ici icin:
½ kg. orta yagli kiyma
3 corba kasigi pirinc
2 orta boy sogan
3 orta boy domates (veya ½ corba kasigi salca)
8-10 dal maydanoz
1 tatli kasigi tuz
¼ cay kasigi karabiber
Yapilisi:
1) Kabaklari yikayip sap ve uc kisimlarini kesiniz. Ortadan enine ikiye bolerek kabuk kismi 6-7 mm kalincaya kadar icini ince ince uclu bir bicakla oyunuz.
2) Kiymayi derin bir kaba koyunuz. Icine ince kiyilmis sogan, maydanoz, pirinc, kabuklari cikartilip findik buyuklugunde dogranmis domates, tuz ve karabiber ilave edip karistiriniz. (Domates olmadigi zaman ½ corba kasigi salcayi bir cay bardagi su ile sulandirip katiniz.)
3) Kabaklari doldurup tencereye diziniz. Soyulmus sarimsak, tuz ve karabiber serpip 2 su bardagi kaynar su dokunuz. Hafif hararetli isida yarim saat pisiriniz. Nane ve limon suyu ilave edip bir tasim kaynatiniz.








Etli Patlican Dolmasi
Malzemeler:
5 orta boy patlican
250 gr. orta yagli kiyma
2 corba kasigi pirinc
3 orta boy domates
1 orta boy sogan
8-10 dal maydanoz
4-5 dis sarimsak
½ corba kasigi kuru nane
½ limon
1 tatli kasigi tuz
½ cay kasigi karabiber
Ici icin:
½ kg. orta yagli kiyma
3 corba kasigi pirinc
2 orta boy sogan
3 orta boy domates (veya ½ corba kasigi salca)
8-10 dal maydanoz
1 tatli kasigi tuz
¼ cay kasigi karabiber
Yapilisi:
1) Patlicanlari yikayip sap ve uc kisimlarini kesiniz. Ortadan enine ikiye bolerek kabuk kismi 6-7 mm kalincaya kadar icini ince ince uclu bir bicakla oyunuz.
2) Kiymayi derin bir kaba koyunuz. Icine ince kiyilmis sogan, maydanoz, pirinc, kabuklari cikartilip findik buyuklugunde dogranmis domates, tuz ve karabiber ilave edip karistiriniz. (Domates olmadigi zaman ½ corba kasigi salcayi bir cay bardagi su ile sulandirip katiniz.)
3) Patlicanlari doldurup tencereye diziniz. Soyulmus sarimsak, tuz ve karabiber serpip 2 su bardagi kaynar su dokunuz. Hafif hararetli isida yarim saat pisiriniz. Nane ve limon suyu ilave edip bir tasim kaynatiniz.











Zeytinyagli Biber Dolmasi
Malzemeler:
1 kg orta boy dolmalik biber
2 su bardagi pirinc
1 su bardagi zeytinyagi
8-10 sogan
1 corba kasigi cam fistigi
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi yenibahar
2 corba kasigi kus uzumu
1 corba kasigi kuru nane
8-10 dal dereotu
1 cay kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
2 orta boy domates
Ici icin:
2 su bardagi pirinc
1 su bardagi zeytinyagi
8-10 sogan
1 corba kasigi cam fistigi
2 corba kasigi kus uzumu
1 corba kasigi kuru nane
8-10 dal dereotu
1 cay kasigi toz seker
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi yenibahar
1 tatli kasigi tuz
8-10 dal dereotu
Yapilisi:
1) Tencereye incecik kiyilmis sogan, fistik, tuz ve yagi koyunuz. Hafif hararetli isida agzi kapali olarak 10 dakika pisiriniz. 3 su bardagi kaynar su, seker, kus uzumu ilave edip bir tasim kaynayinca ayiklanmis ve yikanmis pirinci icine saliniz. Bes dakika orta hararetli isida kaynatip isisini azaltarak 20-25 dakika pisiriniz. Kiyilmis maydanoz, dereotu, nane, tarcin, yanibahar ilave edip karistiriniz.
2) Biberleri yikayip sap kismini icine bastirarak cikartiniz. Cekirdeklerini bosaltiniz. Biberlere dolma icini doldurup agiz kismina domatesten yuvarlak kapaklar keserek kapatiniz. Tencereye maydanoz ve dereotu saplari yerlestirip uzerine biberleri siralayiniz.
3) 1 su bardagi kaynar su ve artan domates suyunu ilave edip tuz serpiniz, once orta sonra hafif hararetli isida biberler yumusayincaya kadar pisiriniz. Kabinda sogutup servis tabagina dizip sekillendirilmis limon dilimleri ile susleyiniz.









Zeytinyagli Lahana Dolmasi
Malzemeler:
1 orta boy gevsek yaprakli lahana
2 su bardagi pirinc
1 su bardagi zeytinyag
1 corba kasigi cam fistigi
2 corba kasigi kus uzumu
1 corba kasigi kuru nane
8-10 sogan
8-10 dal maydanoz
1 cay kasigi toz seker
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi yenibahar
8-10 dal dereotu
1 tatli kasigi tuz
1 limon
Ici Icin:
2 su bardagi pirinc
1 su bardagi zeytinyagi
8-10 sogan
1 corba kasigi cam fistigi
2 corba kasigi kus uzumu
1 corba kasigi kuru nane
8-10 dal dereotu
1 cay kasigi toz seker
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi yenibahar
1 tatli kasigi tuz
8-10 dal dereotu
Yapilisi:
1) Tencereye incecik kiyilmis sogan, fistik, tuz ve yagi koyunuz. Hafif hararetli isida agzi kapali olarak 10 dakika pisiriniz. 3 su bardagi kaynar su, seker, kus uzumu ilave edip bir tasim kaynayinca ayiklanmis ve yikanmis pirinci icine saliniz. Bes dakika orta hararetli isida kaynatip isisini azaltarak 20-25 dakika pisiriniz. Kiyilmis maydanoz, dereotu, nane, tarcin, yanibahar ilave edip karistiriniz.
2) Yapraklari haslayip istenilen buyuklukte kesiniz. Masa uzerine yayarak uzerine yeteri kadar ic koyup muntazam sariniz. Tencereye maydanoz ve dereotu saplari yerlestirip dolmalari diziniz. Uzerine suyunu dokup yarim limon sikiniz. Hafif hararetli isida suyunu cekip yumusayincaya kadar pisiriniz. Kabinda sogutup servis tabagina muntazam dizerek sekillendirilimis limon dilimleri ve maydanoz dallari ile susleyiniz.










Etli Kara Lahana Dolmasi
Malzemeler:
3 demet kara lahana
250gr. kiyma
2 sogan
1 kahve fincani pirinc
1/2 demet maydanoz
2 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi yag
tuz karabiber
Yapilisi:
1) Kara lahanalar saplarindan ayrilir.Kaynar suda 4-5 dakika haslanir.Soguk suya tutulup suyu suzulur.
2) Bir kabin icine ince kiyilmis sogan, kiyma,maydanoz,pirinc,1 yemek kasigi domates salcasi,tuz,karabiber ve 1/2 bardak su katilip iyice karistirilir.
3) Lahana yapraklari acilip icine bir miktar ic konulup sarilarak kucuk dolmalar yapilir.
4) Tencereye yag,domates salcasi konup eritilir.Dolmalar ve 2 su bardagi su konularak yapraklar yumusayincaya kadar pisirilir.









Peynirli Kabak Dolması
Malzemeler:
4 kabak
150 gr beyaz peynir
1 yumurta
1 kahve fincani rende kasar peyniri
2 temek kasigi zeytinyagi
1/2 demet dereotu
Kirmizibiber, tuz
Yapilisi:
1-Kabaklari bütün olarak tuzlu su içinde dirice haslayin. süzün ve bekletin. Diger tarafta beyaz peynir, ince kiyilmis dereotu ve yumurtayi püre seklinde ezin.
2-Kabaklari uzunlamasina bölüp bir firin kabina yayin. Ortalarini küçük bir kasik yardimiyla bosaltin. Çukur kisimlara hazirladiginiz peynirli harci doldurun. Üzerini kirmizibiberle süsleyin.
3-Zeytinyagini azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kizdirilmis firinda peynir eriyene kadar 10-12 dakika kizartin.










Peynirli Domates Dolmasi
Malzemeler:
6 adet orta boy domates
100 gr. beyaz peynir
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
2 adet yumurta
2 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
tuz, tozseker
Yapilisi:
1-Domatesler ortadan ikiye bolunup icleri cikartilir.Ters olarak suzgecte suzulmeye birakilir.>BR> 2-Yaglanmis tepsiye domatesleri siralayip icine tuz ve tozseker serpilir.
3-Baska bir kapta yumurtalar cirpilir.Beyazpeynir,maydanoz ve kasar peynirinin bir kismi katilip karistirilir. Bu karisim domateslerin icine doldurulur.Uzerlerine kalan kasar peyniri serpilir firinda pisirilir.












Patates Dolmasi
Malzemeler:
6 adet orta boy patates
200 gr. orta yagil kiyma
1 kahve fincani pirinç
1 orta boy sogan
1 orta boy domates
1 tatli kasigi karabiber
1 su bardagi su
1 su bardagi yag
Yapilisi:
1- Patatesleri yikayip kabuklarini soyun. Ikiye bölüp biçak veya kasikla ortalarini oyun. Kizgin yagda hafif pembelesene kadar kizartin. Bir kenarda bekletin.
2- Kiyma, pirinç, sogan, tuz ve karabiberi karistirin. Patateslerin ortalarina doldurup üzerlerine biraz sivi yag gezdirin.Üzerine domates rendesi ve bir bardak su koyup 30-35 dakika pisirin. Servise sunun.











Közlenmiş Karnıyarık Dolması
Malzemeler:
2 patlican
120 gr yagsiz kiyma
1 sogan
3-4 dis sarmisak
1 domates (süslemek için ayrica 2 dilim domates)
1 sivribiber (süsleme için ayrica 2 adet sivri biber)
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
2 yemek kasigi siviyag
tuz, karabiber
Yapilisi:
1-Küçük bir tencerenin içine konan iki yemek kasigi siviyagda dogranmis sogan, sarmisak, biber ve domatesleri hafifçe öldürün. Kiymayi ilave edin ve pisinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
2-Patlicanlari közleyin. Kabuklarini soyun ve isiya dayanikli cam bir kaba alin. Patlicanlari boylamasina biçak ile yarip kayik sekline getirin.
3- Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun. Doldurulmus patlicanlara bir çay bardagi su ilave edin. Patlicanlarin üzerini birer dilim domates ve sivir biberle süsleyin.
4-Önceden 230 derecede isitilmis firinda 20 dakika pisirin. Sicak servis yapin

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://aspot.turkproforum.com
 
Dolma ve Zeytin Yağlılar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SILAM~FM PAYLASIM PLATFORMU :: YEMEK TARIFLERI :: YEMEKLER-
Buraya geçin: