SILAM~FM PAYLASIM PLATFORMU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SILAM~FM PAYLASIM PLATFORMU

HAYATA DAIR HERSEY BURDA....
 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En iyi yollayıcılar
Admin (426)
Balık Yemekleri I_vote_lcapBalık Yemekleri I_voting_barBalık Yemekleri I_vote_rcap 
ADMiN~GÜL (343)
Balık Yemekleri I_vote_lcapBalık Yemekleri I_voting_barBalık Yemekleri I_vote_rcap 
((~duygu~)) (313)
Balık Yemekleri I_vote_lcapBalık Yemekleri I_voting_barBalık Yemekleri I_vote_rcap 
ßy-ßøZKµ®T70™ (223)
Balık Yemekleri I_vote_lcapBalık Yemekleri I_voting_barBalık Yemekleri I_vote_rcap 
ankaralibay (208)
Balık Yemekleri I_vote_lcapBalık Yemekleri I_voting_barBalık Yemekleri I_vote_rcap 
~~sule~~ (178)
Balık Yemekleri I_vote_lcapBalık Yemekleri I_voting_barBalık Yemekleri I_vote_rcap 
~sevgi~buketi~ (120)
Balık Yemekleri I_vote_lcapBalık Yemekleri I_voting_barBalık Yemekleri I_vote_rcap 
hülya (68)
Balık Yemekleri I_vote_lcapBalık Yemekleri I_voting_barBalık Yemekleri I_vote_rcap 
@spot (67)
Balık Yemekleri I_vote_lcapBalık Yemekleri I_voting_barBalık Yemekleri I_vote_rcap 
Club.N8 (66)
Balık Yemekleri I_vote_lcapBalık Yemekleri I_voting_barBalık Yemekleri I_vote_rcap 
En son konular
» Ben Seni Sevdimmi ?
Balık Yemekleri Icon_minitimeÇarş. Tem. 02, 2014 2:48 am tarafından sonsuzask

» ..........................
Balık Yemekleri Icon_minitimeÇarş. Nis. 14, 2010 5:13 am tarafından Admin

» DUYURU........
Balık Yemekleri Icon_minitimePaz Şub. 07, 2010 4:45 pm tarafından Admin

» ADMIN GÜLÜN DOGUM GÜNÜ VE SİLAMFM MİN 3.CÜ YILINI KUTLADIK.....
Balık Yemekleri Icon_minitimePerş. Ocak 21, 2010 1:50 pm tarafından Admin

» NEŞE MİZİN DOGUM GÜNÜNÜ KUTLADIK.....
Balık Yemekleri Icon_minitimePerş. Ocak 21, 2010 1:45 pm tarafından Admin

» Ayrılık...
Balık Yemekleri Icon_minitimePaz Ara. 20, 2009 5:38 pm tarafından ßy-ßøZKµ®T70™

» Şehitler Ölmez...Vatan Bölünmez...
Balık Yemekleri Icon_minitimePaz Ara. 20, 2009 5:36 pm tarafından ßy-ßøZKµ®T70™

» ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ....
Balık Yemekleri Icon_minitimePtsi Ara. 14, 2009 3:33 am tarafından Admin

» ekonomı alanında yapılan devrimler
Balık Yemekleri Icon_minitimePaz Ara. 13, 2009 11:11 am tarafından ((canercan))

» SÜPER:)))))
Balık Yemekleri Icon_minitimePaz Ara. 13, 2009 11:08 am tarafından ((canercan))

FORUM BiLGiLERi
Nisan 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
TakvimTakvim
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Istatistikler
Toplam 70 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: sonsuzask

Kullanıcılarımız toplam 2317 mesaj attılar bunda 1006 konu

 

 Balık Yemekleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@spot
yeni üye
yeni üye
@spot


Mesaj Sayısı : 67
Yaş : 56
Kayıt tarihi : 08/01/09

Balık Yemekleri Empty
MesajKonu: Balık Yemekleri   Balık Yemekleri Icon_minitimeÇarş. Ocak 14, 2009 2:07 am

Hamsili İçli Tava
Malzemeler:

1 kg hamsi
1/2 kg pirinc
3 bas orta boy sogan
2 kahve fincani kusuzumu
1 tatli kasigi karabiber
1,5 kahve fincani camfistigi
1 su bardagi aycicek yagi
yeteri kadar tuz
300 gr. tereyag
Yapilisi:
1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir.
2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir.
3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir.
4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir.
5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir.







Hamsi Tava
Malzemeler:
1
kg. hamsi
1 cay bardagi misir unu
tuz
1 kahve fincani siviyag
Yapilisi:
1) Hamsilerin baslarini koparilir icleri temizlenir veyikadiktan sonra sulari iyice suzdurulur.
2) Bir kaba misir unu,tuz konulup karistirilir.hamsiler una bulanip tavadaki kizgin yagin icinde alt ust edilerek kizartilir.Sicak servis yapilir.










Hamsi Koftesi
Malzemeler:
1 kg hamsi
1 su bardagi ekmek ici
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 kasik un
kizartmak icin siviyag
tuz, karabiber
Yapilisi:
1-Hamsiler temizlenip yikanir ve kilciklari cikarilir.
2-Cok az su ile hafif haslanir. Suyu suzdurulur.
3-Hamsilerin icine ufalanmis ekmek ici, kiyilmis maydanoz, yumurtalar, tuz, karabiber konup yogrulur.
4-Yumurta buyuklugunde parcalar alip kofte sekline getirilir.
5-Una bulayip kizgin yagda kizartilir. Kagit pecete uzerine cikarilip sicak servis yapilir.








Hamsili Pilav
Malzemeler:
½ kilo kilcigi ayiklanmis hamsi
2 bas sogan
1 paket margarin
4,5 su bardagi pirinc
3 yemek kasigi
4 dolma fistigi
2 yemek kasigi kus uzumu
4 su bardagi su
Tuz
Yapilisi:
1) Dolma fistigini yagda kavurun. Kus uzumu ilave edin. Soganlari ince ince dogradiktan sonra yagda kavurun. 4 bardak suyu ilave edin.
2) Su kaynadiktan sonra pirinci ilave edin. Pirinc pistikten sonra bir tepsiye bir kat hamsi dizin. Tepsiye dizdiginiz hamsilerin uzerine pisirdiginiz pilavi yayin.
3) Pilavin uzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra firinda pisirin. Hamsiler kizardiktan sonra firindan alin. Servis yapin.







Hamsili Ekmek
Malzemeler:
1 bag pazi
2 bag taze sogan
1 bag taze nane
1 kilo hamsi
8 su bardagi misir unu
tuz
Yapilisi:
1) Hamsilerin kilciklarini temizleyin. Pazi, taze sogan ve naneleri ince ince dograyin.
2) Dogradiginiz malzemeleri misir ununun uzerine bosaltin. Cok sicak su ilave ederek hamsilerle diger malzemeleri karistiracak sekilde yogurun.
3) Hazirladiginiz hamuru tepsiye koyarak firinda pisirin.









Hamsi Kuşu
Malzemeler:
2 hamsi
1 corba kasigi zeytinyagi
2 corba kasigi misir unu
Ic malzemesi:
1 orta boy domates
1 aci yesil biber
10 dal maydanoz
Karabiber, kirmizibiber
Yapilisi:
1) Hamsilerin kilciklarini cikarin. Ic malzemelerini ince ince kiyip karistirin. Hazirladiginiz ic harcini hamsilere doldurun.
2) Iki hamsiyi karinlarindan birbirine misir unuyla yapistirin. Hamsileri misir ununa bulayin. Hamsiler ayrilmayacak kadar birbirine yapistiktan sonra zeytinyaginda kizartin.









Palamut Firinda
Malzemeler:
2 adet palamut
4 adet büyük domates
1 bas sogan
3 çorba kasigi zeytinyagi
1 limon
tuz Karabiber
Yapilisi:
1-Baliklar temizlenir. Iyice yikandiktan sonra baliktan ikiser fileto çikarilir.
2- Zeytinyagiyla yaglanmis tepsiye balik filetolari içleri yukari gelecek biçimde yerlestirilir.
3-Tuz ve karabiber serpildikten sonra rendelenmis ve sikilarak suyu alinmis sogan üstüne yayilir.
3 Dilimlenmis domatesleri de baliklarin üstüne ve çevresine yaydiktan sonra, çesitli biçimlerde kesilmis limon dilimleriyle süslenir.
4- Kalan zeytinyagi da gezdirilerek dökülür ve tepsi orta isili firina sürülür.
5- Baliklar pisince firindan çikarilir ve servis yapilir.











Palamut Baligi Koftesi
Malzemeler:
2 adet palamut baligi
1 adet buyuk sogan
2 dilim ekmek ici
3 adet yumurta
tuz, karabiber, kekik
maydanoz
kizartmak icin siviyag
Yapilisi:
1-Baliklar temizlenip tuzlu suda 10-15 dakika haslanir.
2-Soguyan baliklarin kilciklari cikarilip etleri ince ince kiyilir.
3-Kiyilan balik etlerine ufalanmis ekmek ici, rendelenmis sogan, karabiber, kekik, maydanoz ve yumurtalar ilave edilerek iyice yogrulur.
4-Yumurta buyuklugunde parcalar alinip kofte sekli verilir. Unlanir.
5-Kizdirilmis yagda kizartilir. Kagit pecete uzerine alinip sicak servis yapilir.









Balık Pilakisi
Malzemeler:
1 kg balik (kefal, palamut...)
3 patates
2 domates
2 sogan
2 yesil biber
2 dis sarimsak
1-2 defne yapragi
1 limon
1 kahve fincani zeytinyagi
5-6 dal maydanoz
tuz karabiber
1 su bardagi salcali su
Yapilisi:
1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur. Ustune temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis sogan, dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur.
2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.
3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://aspot.turkproforum.com
 
Balık Yemekleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KIRISIKLAR ICIN BALIK YEYIN.....

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SILAM~FM PAYLASIM PLATFORMU :: YEMEK TARIFLERI :: YEMEKLER-
Buraya geçin: