@spot yeni üye
Mesaj Sayısı : 67 Yaş : 56 Kayıt tarihi : 08/01/09
| Konu: Damak Tadınız Burada Çarş. Ocak 14, 2009 2:10 am | |
| Fırında Hindi Kızartması Malzemeler: 1 adet hindi 2 adet sogan 2 adet havuc 2 kasik tereyag 2 kasik salca tuz Yapılışı: 1)Hindiyi iyice temizlenir.Sebzelerle birlikte tencereye konup haslanir. 2)Biraz soguduktan sonra firin tepsisine konulup uzerine salca ile yag karistirilip surulur. 3)Tepsinin dibine 2 bardak hindi suyundan koyup firinda cevrilerek kizartilir. 4)Kizaran hindiyi servis tabagina alinir uzerine tepsideki suyu dokulerek servis yapilir.
Kestane Pilavli Hindi Malzemeler: 1 adet hindi 2 kasik tereyag 2 kasik salca tuz, karabiber Pilavi icin: 2 bardak pirinc 250gr kestane 2 kasik yag 4 bardak su tuz Yapılışı: 1)Hindi iyice temizlenir.Uzerine karabiber, salca ve yag karistirilip iyice surulur. Firin tepsisine konularak 6-7 saat kadar hafif isida kizartilir 2)Kizaran hindi servis tabagina alinir etrafina pilav konulur pilavin ustunede kestaneler konularak servis yapilir. Kestaneli pilavin yapilisi: 1)Kestaneler dagitilmadan haslanir> 2)Kabuklari soyulup ikiye kesilir. 3)2 bardak pirinc,4 bardak su ve iki kasik yag ile pilav hazirlanir. 4)Pilav suyunu cekince dogranmis kestaneler pilavin ustune dokulerek beraberce demlendirilir. Firinda Pilic Kizartmasi Malzemeler: 1 adet pilic 2 kasik yag 1 adet limon Tuz Yapılışı: 1- Pilici temizleyip, yikayiniz. 2- Duzgun sekil veriniz. 3- Uzerini limon ve tuzla guzelce ovunuz. 4- Yaglanmis bir firin tepsisine pilici koyup, birkac yerine yag ve 1 fincan kadar da su, tuz koyup, tepsiyi firinin orta gozune koyunuz. 5- Arasira cevirerek ve kaptaki yagli sudan kasik kasik pilicin uzerine dokerek pilic yumusayip, kizarincaya kadar firinda tutunuz. 6- Pisince firindan alip, cesitli garniturlerle servis yapiniz. Soya Soslu Hindi Malzemeler: 1/2 kg. hindi kusbasi (beyaz etinden) 1/2 kahve fincani soya sosu 8 adet sarmisak 2 çorba kasigi tereyagi 1 adet orta boy sogan 2 adet domates 5-6 adet sivri biber 250 gr. mantar 1 tatli kasigi domates salçasi 1 kahve fincani sivi yag Tuz, karabiber Yapılışı:1- Kusbasi dogranmis hindi eti, soya sosu, dövülmüs sarmisak, tuz ve karabiberi cam bir kaseye koyup, iyice karistirin. Üzerini seffaf folyo ile kapatip, buzdolabinda 3-4 saat bekletin. 2- Tereyagini bir tencerede hafif kizdirin. Ince dogranmis sogan, kabugu soyulup küp seklinde dogranmis domates, küçük kesilmis biber ve mantar ile domates salçasini ekleyip sos suyunu çekene kadar 10 dakika pisirin. Ocaktan alip, ilinmasi için bekletin. 3- Buzdolabinda beklettiginiz hindi etini kizdirilmis sivi yagda ara sira karistirarak kavurun. Et yumusadiginda hazirladiginiz domatesli sosu ekleyip 5-10 dakika pisirin. 4- Soya soslu hindi soteyi, üzerini kiyilmis maydanozla süsleyip servis yapin.
Biberli Hindi Malzemeler: 4 adet hindi gögüs fileto 4 adet közlenmis kirmizi dolmalik biber 5-6 sap maydanoz 2 dis sarmisak tuz, karabiber 1 çorba kasigi siviyag 1 tatli kasigi yogurt 1 çay kasigi safran Yapılışı:1- Hindi filetolari ezerek yassilastirin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. 2-Közlenmis kirmizi biberleri ince serit seklinde dograyin. Dövülmüs sarmisak, kiyilmis maydanoz, tuz ve karabiberi karistirin. 3- Bonfilelerin üzerine hazirladiginiz karisimdan koyun. Her birini, yanlarini malzemenin üzerine dogru katladiktan sonra rulo seklinde sarin. Açilmamasi için sicimle baglayin.Bonfileleri firin tepsisine dizin. 4- Yogurt, siviyag, zerdeçal veya safrani karistirin. Hazirladiginiz karisimi hindi sarmalarin her tarafina sürün. 5- 200 derece isitilmis firinda üzerleri kizarana kadar, yaklasik 25 dakika pisirin. Dilimleyerek sicak olarak servis yapin.
Hindi Gogsu Malzemeler: 1 paket hindi gögsü 2 çorba kasigi siviyag 3 dis sarmisak 1 tatli kasigi tarçin 4 çorba kasigi tavuk suyu 2 çorba kasigi soya sosu Yapılışı:1- Ince dogranmis sarmisak, tarçin, tavuk suyu ve soya sosunu karistirin. 2 -Hindi butlarini baharatli karisima iyice bulayin.Tencerenin kapagini kapatip, baharatli hindiyi buzdolabinda 8 saat bekletin. 3 - Buzdolabindan çikardiginiz hindi gögsünü atese dayanikli bir cam kaba koyup, orta aeste isittiktan sonra hindi gögsünü 4 dakika kizartin.Alt üst edip, mutfak firçasiyla kabin dibindeki biriken yaglari etin üstüne sürdükten sonra, 1 dakika pisirin. 4-Kabi 180 derece isitilmis firina koyun.Hindi gögsünü üstüne tenceredeki baharatli karisimdan arasira sürerek 20-30 dakika pisirin. - Hindi gögsünü 15 dakika beklettikten sonra dilimleyin.
Patlıcanlı Kebap Malzemeler: 1 Kg kusbasi 2 çorba kasigi margarin 3 çorba kasigi sivi yag 2 büyük sogan 2 çorba kasigi domates salçasi 4 adet orta büyüklükte patlican 4 adet yesil biber 2 çay kasigi tuz ½ çay kasigi karabiber Yapilisi: 1-Patlicanlari uzunlamasina 4 parçaya böldükten sonra her birini 4 cm.lik uzun parçalara ayirin ve yarim saat tuzlu suda bekletin. Patlicanlari kuruttuktan sonra fazla suyunu almak için hafifçe sikin. 2-Sivi yag ve margarini birlikte isitin. Patlicanlari hafif kizarttiktan sonra ayri bir kaba ayirin. 3-Ayni tavada dogranmis kusbasinin yarisini 2-3 dakika kizartin ve ayri kaba alin. Ayni islemi etin diger yarisi için de tekrarlayin. 4-Yine ayni tavada ince ve uzunlamasina dilimlenmis soganlari pembelestirin. Üzerine salçayi dogranmis biberle birlikte ekleyin ve 2 dakika çevirin. Eti, tuzu ve toz biberi 2 bardak ilik suyla ilave edin. Kapagini kapattiktan sonra yarim saat kisik ateste etler kivama gelinceye kadar pisirin. Patlicanlari da ekledikten sonra yarim saat daha pisirmeye birakin. Maydanozla süsleyin . Çerkez Tavuğu Malzemeler: 1 irice tavuk 1 bas sogan 1 bas havuç 3 su bardagi dolusu iç ceviz Tuz-kirmizi biber 1-2 dis sarimsak Suslemek için maydanoz yapraklari Yapilisi: 1) Temizlenmis ve yikanmis tavugu, dorde bolunmus sogan, havuc ve yeterince suyla birlikte atese koyun. Kaynamaya baslarken uzerindeki kopugu alin. Bir kasik tuz katip kisik ateste yumusayana kadar pisirin. Atesten indirin ve ilimaya birakin. 2) Tavugu tencereden çikartin. Kemiklerini ve derisini ayirin. Etleri de iri parçlara bolun. 3) Cevizleri, bir kere et makinesinde çekin. Ekmeklerin kabuklarini cikartip islatin. Suyunu sikarak azar azar çekilmis cevize katin. 1-2 diste dovulmus sarimsak, dilediginiz kadar kirmizi biber ve tuz koyun. Tekrar makineden geçirin; akan yaglari bir fincana toplayin. 4) Ceviz içine azar azar tavuk suyu katip tahta kasikla karistirin. Koyu boza kivamina gelen salçanin yatisini tavuk etleriyle karistirin. Uzun bir servis tabagina yerlestirin. Üzerini de kalan salçayla kapatin. Ceviz yagi gezdirip maydanoz yapraklariyla susleyin.Oruk Malzemeler: 500 gr yagli kiyma 400 gr ince bulgur (köftelik) 3 sogan 2 yemek kasigi nane Kirmizibiber Tuz Yapilisi: 1-Derin bir kabin içerisinde bulguru 1 su bardagi ilik su ile islatin. Yarim saat beklettikten sonra kiyma ve diger malzemeleri ekleyin. Karisimi hamur kivamina gelene kadar iyice yogurun. 2-Hazirladiginiz köfte harcindan elinizle küçük ve yassi köfteler hazirlayin. Firin tepsisini yaglayip köfteleri firin tepsisine dizin. 180 derecede firinda pisirin. Tavuk Sote Malzemeler: 1 tavuk gogsu 1 bas sarimsak 1 kasik siviyag Soya sosu Yapilisi: 1) Tavaya siviyag ve sarmisak konup yuksek ateste iyice oldurulur. 2) Tavuk gogsu kusbasi olarak dogranir ve sarmisakli yaga ilave edilir. Yuksek ateste karistirilarak sote edilir. 3) 4 damla soya sosu ilave edilerek karistirilir. 4) Sicak olarak servis yapilir. Adana Sis Köfte Malzemeler: 500 gr. az yagli koyun kiymasi 150 gr. kuyruk yagi 3 adet orta boy sogan 1 demet maydanoz 2 çay kasigi tuz 1 çay kasigi kirmizibiber 1 çay kasigi dovulmus yaprak kirmizibiber Yapilisi: 1) Sogan ve maydanozu ince ince kiyin. Kuyruk yagini da çift biçakla incecik kiyin. Kiyma, tuz ve kirmizibiberi diger gereclerle karistirip iyice yogurun. 2) Yukarda açikladigimiz gibi, yumurta buyuklugunde parçalara ayirin. Sislerin uzerine avuç arasinda sikistirarak geçirin. Üstlerini yagladiktan sonra, izgara üzerinde çevirerek kizartin. Diger kebablarda oldugu gibi servis yapin. Avcı Usulü Kuzu Eti Malzemeler: 800 gr. kuzu sirti 500 gr. domates 400 gr. patates 1 adet sogan 5 dis sarmisak 4 çorba kasigi zeytinyagi tuz, karabiber Yapilisi: 1- Eti büyük parçalar halinde dograyin, kabugu soyulmus soganlari halka seklinde kesin, patatesleri soyup küp seklinde dograyin. 2- Zeytinyagini bir tavada isitin. Dilimlenmis 2 dis sarmisagi ekleyip, pembelesinceye kadar kavurun. Kabi atesten indirin. 3- Firin kabinin dibine soganlari yerlestirin, üzerine kuzu eti ve patatesleri birer sira dizin. En üste domatesi yayin. Üzerine kalan 3 dis sarmisagi koyup, tuzu serpin. 4- Kabin üzerini alüminyum folyo ile kapatin. Önceden 180 derece isitilmis firinda 30 dakika pisirin. Kabin üzerindeki folyoyu çikarin, tekrar firina koyun. Arada bir karistirarak 20 dakika daha pisirin. Sicak olarak servis yapin. Saçaklı Köfte Malzemeler: 500 gr. kiyma 3 adet yumurta 2 çorba kasigi un 2 çorba kasigi su Yarim demet maydanoz 1 tatli kasigi köfte bahari Yeteri kadar tuz 1 su bardagi siviyag Yapilisi: 1- Genis bir kapta kiyma, 3 adet yumurta ve 2 çorba kasigi unu karistirip yogurun. Köfte baharini ve tuzunu ekleyin. Biraz daha yogurun. Sivi yagi tavada kizdirin. Hazirlamis oldugunuz malzemeden kasikla alip yaga atin.Çevirerek kizartin. Haslanmmis sebze ile servis yapin.
Karışık Kızartma Malzemeler: 1 adet patlican 1 adet patates 1 adet kabak 1 adet havuç 3 adet sivribiber 1 su bardagi sivi yag Yapilisi: 1- 1 adet patlican, patates, kabak, havuç ve 3 adet sivribiberi ufak ufak dograyin. 1 su bardagi sivi yagi kizdirin. 2- Sirayla patlican, patates, kabak, havuç ve sivribiberleri kizartin. Kizarttiginiz sebzeleri genis bir kabin içinde karistirin. 3- 4 dis dövülmüs sarimsagi, 1 su bardagi yogurdun içine alip, sebzelerin üzerine gezdirin. 2 çorba kasigi sivi yagi kizdirin. Içine kirmizibiber ekleyin. Yogurdun üzerine dökün. Yoğurtlu Patlıcan Kızartması Malzemeler: 6 adet küçük boy patlican 2 su bardagi süzme yogurt 4 sap taze nane 2 dis sarmisak 3 adet domates 2 çorba kasigi zeytinyagi Sivi yag (kizartmak için) tuz Yapilisi: 1- Patlicanlari alacali soyup, ortalarini biçakla yardiktan sonra tuzlu suda 20 dakika bekletin ve süzün. * Patlicanlari kizdirilmis siviyagda kizartin. Kagit havlu üzerine çikararak fazla yagini süzdürün, sogumaya birakin. 2- Bir kasede, süzme yogurdu, tuzu, kiyilmis naneyi ve dövülmüs sarmisagi karistirin. 3- Patlicanlari genis bir tabaga alin, içlerine yogurtlu karisimdan doldurun. 4- Sosunu hazirlamak için, domateslerin kabugunu soyduktan sonra küp seklinde dograyip, bir tencereye koyun. Domates yumusayip suyunu çekene kadar pisirin. Tuz ilave edip sogumaya birakin. 5- Hazirladiginiz domates sosunu doldurulmus patlicanlarin üzerine yogurdu tam kapatmayacak sekilde dökün. Üzerlerini nane yapraklariyla süsleyerek servis yapin. Ciğer Tava Malzemeler: 1 koyun karacigeri ½ bardak un 1 bardak zeytinyagi tuz Yapilisi: 1-Cigerin zari soyulur. Sonra yarim bardak genisliginde dilimler kesilir, una bulanir ve içinde kizgin zeytinyagi bulunan tavaya ikiser üçer atilir. 2-Kevgirle karistirarak kuvvetli ateste birer dakika kadar kizartilarak servis tabagina alinir. 3-Cigerlerin tamami pisince üzerine tuz serpilir ve servis yapilir. Domatesli Sarımsaklı Kızarmış Ekmek Malzemeler: 8 dilim ekmek 3 adet olgun ve büyük domates 3 dis sarmasak 4 çorba kasigi zeytinyagi tuz, karabiber Yapilisi: 1- Domateslerin kabugunu soyup küp seklinde dograyin.Üzerine tuz ve karabiber serpin. Zeytinyagi ve dilimlenmiş sarımsağı ekleyin. 2- Ekmekleri firinda veya ekmek kizartma makinesinde kizartin. 3- Sarmisakli domatesi kizarmis ekmeklerin üzerine yayin servis yapin. | |
|
ADMiN~GÜL Admin
Mesaj Sayısı : 343 Yaş : 53 Kayıt tarihi : 04/12/08
| Konu: Geri: Damak Tadınız Burada Çarş. Ocak 14, 2009 2:21 am | |
| Faydali tarifler emegienize saglik , resimli olanlari olsaydi eminimki bircogunun daha cok isine yarardi... yinede tsk. | |
|
@spot yeni üye
Mesaj Sayısı : 67 Yaş : 56 Kayıt tarihi : 08/01/09
| Konu: Geri: Damak Tadınız Burada Çarş. Ocak 14, 2009 2:37 am | |
| resimli olanları bulduğumda değiştiririm Saygılar | |
|